Polityka prywatności


Klauzula informacyjna dotycząca
przetwarzania danych osobowych


Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) zwanym dalej RODO każdej osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do uzyskania informacji o zasadach przetwarzania i zabezpieczania danych oraz kontroli ich przetwarzania w oparciu o art. 13 i 14 RODO

Informacja dla klientów/gości
oraz innych osób przebywających na terenie obiektu
VILLA RUBINSTEIN
Al. Ks. Bursche 46, 43-460 Wisła

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych „Administrator” jest Villa Rubinstein prowadzona przez MALAYA Sp. z o.o. z siedzibą w Raciborzu ul. Adama Mickiewicza 18 lok.6.
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzać będziemy w celu wykonania usługi hotelarskiej oraz zapewnienia bezpieczeństwa.
  3. Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych stanowi art. 6 RODO – ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.:
    • Pensjonat będzie przetwarzał Pani/Pana dane osobowe zgodnie z art. 6 ust. 1 lit b RODO w celu niezbędnym do wykonania umowy (umowa o świadczenie usług hotelarskich) lub podjęcia działań przed zawarciem umowy (rezerwacja pobytu).
    • Zgodnie z art 6 ust. 1 lit. c w celu niezbędnym do wypełnienia obowiązku prawnego np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych.
    • Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f przetwarzamy dane osobowe w celu niezbędnym do realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora (monitoring obiektu w celu zapewnienia bezpieczeństwa, marketing produktów lub usług własnych, dostosowanie usług do wymagań gości, dochodzenie należności).
    • Jeżeli przetwarzamy dane osobowe w celu przesyłania informacji handlowych za pomocą komunikacji elektronicznej np. ofert marketingowych za pomocą poczty elektronicznej bądź poprzez wysyłanie wiadomości SMS o treści reklamowej, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a odbywa się to na podstawie odrębnie, dobrowolnie udzielonej nam zgody, którą można w każdym momencie wycofać.
  4. Pani/Pana dane mogą być udostępnione podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.
  5. Odbiorcami Pani/Pana danych mogą być:
    • Firmy świadczące usługi wsparcia IT oraz dostarczające oprogramowanie informatyczne
    • Firmy księgowe świadczące usługi obsługi księgowej
    • Firmy transportowe i taksówkarskie w sytuacji zamówienia przez gościa transportu lub przesyłki kurierskiej
    • Firmy oraz kancelarie prawnicze.
  6. Informujemy iż nie będziemy przekazywać Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  7. Okres przechowywania danych osobowych:
    • Dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia lub wykonania umowy oraz wypełnienia obowiązku prawnego Administratora będziemy przechowywać przez okres obowiązywania umowy, a po jego upływie przez okres niezbędny do:
      • posprzedażowej obsługi klientów (np. obsługi reklamacji)
      • zabezpieczenia lub dochodzenia ewentualnych roszczeń
      • wypełnienia obowiązku prawnego „Administratora” (np. wynikającego z przepisów podatkowych lub rachunkowych).
    • Dane osobowe przetwarzane na potrzeby marketingu produktów lub usług własnych na podstawie uzasadnionego interesu prawnego, będziemy przetwarzać do czasu zgłoszenia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą.
    • Dane osobowe przetwarzane na podstawie odrębnej zgody będą przechowywane do czasu jej odwołania.
    • Dane pozyskane w związku z monitoringiem będziemy przechowywać przez okres ………. dni od dnia utrwalenia następnie zostaną one trwale usunięte.
  8. Posiada Pan/Pani prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych dotyczących osoby, której dane dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie (bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem).
  9. Gdy uzna Pan/Pani, iż Administrator, przetwarza dane osobowe w sposób naruszający przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych w zakresie wymogów ustawowych jest obowiązkowe a w pozostałym jest dobrowolne. Brak podania danych osobowych uniemożliwi zawarcie umowy o usługi hotelarskiej.
  11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.